Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Warzywa na zimę

Autor
A A A
  • Warzywa na zimę

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Warzywa na zimę - składniki:
Warzywa na zimę - sposób przygotowania: Cebule obieramy, kroimy na plastry, wrzucamy do dużego rondla na rozgrzaną oliwę, dodajemy całe ząbki czosnku. Cukinie myjemy, kroimy na plastry i także wrzucamy do rondla Mieszamy i zmniejszamy ogień. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Kroimy na połówki i dorzucamy do cukini. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy 40 min. Do wyparzonych słojów nakładamy warzywa, wrzucamy świeże listki bazylii, zakręcamy pokrywki i pasteryzujemy 20 minut.

Informacje o Warzywa na zimę

  • Chcesz przygotować mrożone owoce i warzywa na zimę? Oto nowa zamrażarka skrzyniowa MPM-206-SK-06E

    Chcesz przygotować mrożone owoce i <strong>warzywa</strong> na <strong>zimę</strong>? Oto nowa zamrażarka skrzyniowa MPM-206-SK-06E

    Zamrażarka skrzyniowa to idealne miejsce na przechowywanie dużych ilości tych samych produktów, dlatego doskonale sprawdzi się do mrożenia owoców, warzyw i grzybów. Dzięki temu zachowają one większość witamin, a ich smak przypomni o cieplejszych dniach. Nie ma nic przyjemniejszego nich zapach ciasta

  • Najprostsze menu dnia

    Najprostsze menu dnia

    Buraki to jedne z najlepszych warzyw na zimę - są niedrogie, pełne witamin i nie jadą do Polski przez całą Europę. A do tego mają kolor, który rozwesela! Aksamitna zupa z buraczkami Składniki: 2 szalotki 1 łyżka masła kilka pieczarek 1 średniej wielkości burak 1 ziemniak 100 ml białego