Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczeń cielęca z rożna

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczeń cielęca z rożna - składniki:
Pieczeń cielęca z rożna - sposób przygotowania: Mięso myjemy i osuszamy. Następnie mocno wygniatamy ręką. Robimy marynatę. Posiekaną cebulę mieszamy z winem, oliwą, goździkami, pokruszonym listkiem laurowym i tymiankiem. Mięso układamy ścisło w kamiennym garnku, zalewamy przygotowaną marynatą, przykrywamy i zostawiamy na 2 dni w lodówce, od czasu do czasu odwracając. Wyjmujemy z marynaty, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem i szałwią, smarujemy stopionym masłem i pieczemy na rożnie, często skrapiając marynatą i smarując stopionym masłem.