Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczeń cielęca z rożna
Pieczeń cielęca z rożna - składniki:
Pieczeń cielęca z rożna - sposób przygotowania:
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie mocno wygniatamy ręką. Robimy marynatę. Posiekaną cebulę mieszamy z winem, oliwą, goździkami, pokruszonym listkiem laurowym i tymiankiem. Mięso układamy ścisło w kamiennym garnku, zalewamy przygotowaną marynatą, przykrywamy i zostawiamy na 2 dni w lodówce, od czasu do czasu odwracając. Wyjmujemy z marynaty, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem i szałwią, smarujemy stopionym masłem i pieczemy na rożnie, często skrapiając marynatą i smarując stopionym masłem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki