Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żurek po tajsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Żurek po tajsku - składniki:
  • 2-3 litry bulionu warzywnego
  • 2 pałki trawy cytrynowej
  • 1/2 l zakwasu na żurek
  • po 3-4 na osobę przepiórcze jajka
  • pęczek kolendry
Żurek po tajsku - sposób przygotowania: Zagotowujemy bulion. Z trawy cytrynowej zdejmujemy liście zewnętrzne, odkrawamy zieloną część, a białą miażdżymy i drobno kroimy, następnie dodajemy ją do bulionu, wraz z zakwasem. Zagotowujemy. Gotujemy jajka przepiórcze przez 4-5 min w osolonej wodzie. Wyjmujemy je, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Żurek podajemy z grubo posiekaną kolendrą. Zależnie od upodobań możemy go zaprawić śmietaną lub kremem kokosowym, chilli i imbirem.
Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz

Informacje o Żurek po tajsku

  • Jak zrobić żurek?

    Jak zrobić żurek?

    żurek: Żurek na zakwasie owsianym Żurek z pieczoną białą kiełbaską Żurek po chłopsku Żurek po tajsku Żurek wielkanocny Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz

  • Z kapustą i z kapusty

    Z kapustą i z kapusty

    marchewkę, szczypiorek, śmietanę i przyprawy. Wstaw do lodówki, aby się przegryzła, wyjmij na pół godziny przed podaniem. Lubisz eksperymentować ze smakami? W naszym serwisie znajdziesz również przepisy na: żurek po tajsku , żurek na maślance oraz krem cytrynowy a'la żurek . Żurek z kapustą 3

  • Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    jajkiem i szczypiorkiem Sałatka warstwowa Sałatka z pieczarkami Sałatka na liściach cykorii Mięsa: Pieczeń rzymska Pieczona szynka Boczek szpikowany czosnkiem Tradycyjna galantyna z kury Marynowana wołowina na zimno Zupy: Żurek po tajsku Żur na sposób warszawski Zupa cytrynowa wielkanocna Zupa