Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Nalewka imbirowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Nalewka imbirowa - składniki:
Nalewka imbirowa - sposób przygotowania: Imbir myjemy, obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Cytryny myjemy, kroimy na ósemki. Zalewamy wódką, dodajemy cukier oraz miód, odstawiamy na 3 miesiące. Po tym czasie nalewkę zlewamy i odstawiamy, aby się sklarowała. Następnie ściągamy rurką płyn znad osadu, a osad filtrujemy i otrzymany płyn łączymy z podstawową nalewką. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 3 miesiące, aby nalewka dojrzała.

Informacje o Nalewka imbirowa

  • Nalewki dla spóźnialskich

    Nalewki dla spóźnialskich

    nalewka wspaniale rozgrzewa i - podobno - pomaga walczyć z przeziębieniami, za sprawą cudownych właściwości imbiru. Szczegóły na blogu autorki przepisu, Apetyczne debiuty . Nalewka imbirowa 10 dag korzenia świeżego imbiru 2 cytryny 3 łyżki płynnego miodu lipowego 0.75 l wódki 45% 10dag cukru (lub