Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wytrawne muffiny marchewkowe
Wytrawne muffiny marchewkowe - składniki:
Wytrawne muffiny marchewkowe - sposób przygotowania:
W dużej misce łączymy mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, cukrem, pieprzem, orzechami i żurawinami. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy z olejem i wraz z marchewką dodajemy do miski z suchymi składnikami. Delikatnie mieszamy ciasto i przekładamy je do natłuszczonych lub wyłożonych papilotkami foremek do muffinów. Na wierzchu każdej babeczki układamy po kilka kostek fety, część z nich wciskając w głąb. Pieczemy 25 minut w 180°C.
- Na 16 sztuk:
- 250 g mąki
- 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki młotkowanego pieprzu
- 200 g posiekanych włoskich orzechów
- 80 g suszonych żurawin
- 3 marchewki
- 3 jajka
- 160 ml oleju słonecznikowego
- 250 g sera feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki