Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Terrine z kurkami i szałwią
Terrine z kurkami i szałwią - składniki:
Terrine z kurkami i szałwią - sposób przygotowania:
W robocie Cooking Chef zamontuj mieszadło uniwersalne. Ustaw temp. na maksymalną. Czosnek i cebulę zeszklij, dodaj grzyby i suszone pomidory, lekko przesmaż i ostudź. Kurczaka, przy pomocy ostrzy do szatkowania, zmiksuj w melakserze. Ciągle miksując dodaj kolejno jajka, śmietanę i brandy. Przypraw. We wrzącej wodzie ugotuj niewielką ilość farszu by sprawdzić jego konsystencję oraz smak. Farsz wymieszaj z grzybami, szałwią i natką pietruszki. Na folii aluminiowej rozłóż plastry indyka, na to nałóż farsz grzybowy i zwiń na kształt batona. Gotuj w kąpieli wodnej w piecu o temp. 150 st.C przez ok. 1 godzinę. Ostudź. Podaj z bukietem sałat na dipie z zielonego pieprzu.
- 1 kg piersi z kurczaka
- 3 jajka
- 300 ml śmietanki 36 %
- 50 ml brandy
- 300 g średniej wielkości świeżych kurek
- 200 g wędzonej pokrojonej w duże cienkie plastry piersi z indyka
- 1 pęczek natki pietruszki oskubanej i posiekanej
- 6 średnich listków świeżej szałwii pokrojonych w paseczki
- 6 suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 posiekana cebula
- sól
- pieprz
- masło
- dip z zielonego pieprzu
- zioła i liście sałaty do dekoracji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki