Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Terrine z kurkami i szałwią

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Terrine z kurkami i szałwią - składniki:
Terrine z kurkami i szałwią - sposób przygotowania: W robocie Cooking Chef zamontuj mieszadło uniwersalne. Ustaw temp. na maksymalną. Czosnek i cebulę zeszklij, dodaj grzyby i suszone pomidory, lekko przesmaż i ostudź. Kurczaka, przy pomocy ostrzy do szatkowania, zmiksuj w melakserze. Ciągle miksując dodaj kolejno jajka, śmietanę i brandy. Przypraw. We wrzącej wodzie ugotuj niewielką ilość farszu by sprawdzić jego konsystencję oraz smak. Farsz wymieszaj z grzybami, szałwią i natką pietruszki. Na folii aluminiowej rozłóż plastry indyka, na to nałóż farsz grzybowy i zwiń na kształt batona. Gotuj w kąpieli wodnej w piecu o temp. 150 st.C przez ok. 1 godzinę. Ostudź. Podaj z bukietem sałat na dipie z zielonego pieprzu.