Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka - składniki:
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka - sposób przygotowania: Papryki opiekamy przez jakieś 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż skórka sczernieje. Jeszcze gorące wkładamy do foliowej torebki, zawiązujemy i odkładamy, aby wystygły. Wyjmujemy papryki i zdejmujemy z nich skórkę. Oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Tuńczyka osączamy z oliwy. Paprykę, cebulę, tuńczyka, zioła prowansalskie i bazylię, ser pleśniowy, sos tabasco, sól oraz pieprz miksujemy. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z pastą. Podajemy z tostami lub ciemnym chlebem.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!