Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szpinak z krewetkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szpinak z krewetkami - składniki:
Szpinak z krewetkami - sposób przygotowania: Podgrzewamy w garnku 2-3 łyżki wody. Wrzucamy opłukany szpinak i chwilę dusimy, odstawiamy. Rozrabiamy mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie. Rozgrzewamy drugi garnek, zagotowujemy w nim mleko z dodatkiem śmietanki, dodajemy rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy mielonym pieprzem i solą. Obrane krewetki wrzucamy do sosu, podgotowujemy. Podajemy na rozłożonym na talerzu szpinaku. Tak przygotowany szpinak wzmacnia krew. Krewetek nie należy spożywać przy chorobach skóry.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Szpinak z krewetkami

  • Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    . Źródło: Miesięcznik Kuchnia Taka sałatka świetnie sprawdzi się na kolację we dwoje. Serwuj z lampką wytrawnego białego wina. Sałatka ze szpinaku z krewetkami i pomarańczami 400 g świeżego szpinaku baby 4 pomarańcze 320 g krewetek (31/40) 60 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia) 20 ml

  • Druga szansa dla szpinaku

    Druga szansa dla szpinaku

    dla dwojga (zwłaszcza tych zapracowanych)... Sałatka ze szpinaku z krewetkami i pomarańczami 400 g świeżego szpinaku baby 4 pomarańcze 320 g krewetek (31/40) 60 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia) 20 ml octu balsamicznego sól Szpinak umyj i osusz. Pomarańcze obierz i wykrój z nich