Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli

Autor
A A A
  • Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli

    Fot. Shutterstock

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli - składniki:
  • 1/4 kg zielonej papryczki chilli
  • 2 szkl. zimnej wody
  • 1/4 szkl. cukru
  • 60 ml czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
Aji Mirasol peruwiańska pasta z chilli - sposób przygotowania: Papryczki myjemy, przecinamy wzdłuż, usuwamy nasionka i włókna. Wkładamy je do garnka, zalewamy szklanką zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia i zmieniamy wodę. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości (ok. 20 min). Osuszamy, a kiedy wystygną, miksujemy z resztą składników na gładką masę.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!