Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem

Autor
A A A
  • Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem - składniki:
Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem - sposób przygotowania: Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, smażymy pół minuty, tak by się nie przypalił. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a miąższ siekamy w kostkę. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w paseczki. Dusimy warzywa przez minutę, dodajemy fasolkę i szczyptę soli. Dusimy jeszcze około 10 minut, by fasolka pozostała jędrna. Wrzucamy garść posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.