Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą
Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą - składniki:
Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą - sposób przygotowania:
Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy gorącym płynem, zgodnie z przepisem na opakowaniu, przykrywamy i odstawiamy. Na suchej patelni prażymy orzeszki (uważnie, bo łatwo się przypalają). Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy, aby napęczniały. Pomarańczę myjemy, sparzamy wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce. Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy orzeszki, osączone rodzynki, zioła, skórkę pomarańczową, oliwę, sól i pieprz. Taki kuskus można jeść ciepły lub zimny.
Informacje o Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą
-
Sałatka z kaszą - zdrowa i sycąca
będzie świetnie smakować również z obranymi ze skórki migdałami lub dosyć drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą 150 g kaszy kuskus bulion lub woda 1 garść orzechów piniowych 1 garść rodzynek skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki posiekanej natki 1 łyżka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki