Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kokardki (farfalle) ze szpinakiem i oregano
Kokardki (farfalle) ze szpinakiem i oregano - składniki:
Kokardki (farfalle) ze szpinakiem i oregano - sposób przygotowania:
Podsmażamy orzechy na oliwie, wyjmujemy je łyżką cedzakową i odkładamy do miseczki. Na patelnię z oliwą wkładamy czosnek i pieprz, po 2 minutach dodajemy szpinak i rukolę, podgrzewamy krótko, aż zwiędną. Gotujemy makaron, odcedzamy, pozostawiając kilka łyżek wody z gotowania. Przekładamy makaron do miski i mieszamy z ricottą. Następnie dodajemy orzechy, szpinak i rukolę, mieszamy bardzo delikatnie. Jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a przed podaniem posypujemy parmezanem.
- 1 szklanka grubo pokrojonych włoskich orzechów
- 1/4 szklanki oliwy
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki pokruszonego czerwonego pieprzu
- 40 dag świeżego
- najlepiej młodego szpinaku
- 20 dag rukoli
- 50 dag makaronu farfalle
- 1 szklanka ricotty
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- sól
- pieprz
- świeżo starty parmezan
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki