Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mrożona rolada kokosowa
Mrożona rolada kokosowa - składniki:
Mrożona rolada kokosowa - sposób przygotowania:
Ciasteczka rozgniatamy na drobne okruszki i mieszamy z migdałami. W rondelku gotujemy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao i masło, mieszamy. Gdy masa ostygnie, łączymy ją z ciastkami. Robimy masę kokosową. Masło ucieramy z cukrem, wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy gorące mleko. Na folii spożywczej rozsmarowujemy prostokąt z masy czekoladowej o wymiarach 20x30 cm. Rozkładamy na nim masę kokosową i zwijamy całość w rulon, pomagając sobie przy tym folią. Owijamy roladę folią i wkładamy ją do zamrażarki na ok. 10 godzin. Podajemy zmrożoną, pokrojoną na cieniutkie plasterki.
Informacje o Mrożona rolada kokosowa
-
Owoc na poczekaniu
. Mrożona rolada kokosowa (dla 12 osób) Masa czekoladowa: 5 paczek herbatników Petit Beurre 10 dag mielonych migdałów 250 ml mleka kokosowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki