Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śnieżne kule

Autor
A A A
  • Śnieżne kule

    Fot. Shutterstock

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śnieżne kule - składniki:
Śnieżne kule - sposób przygotowania: Ucieramy masło z 1/2 szklanki cukru pudru i wanilią na bladą, puszystą masę. Wsypujemy mąkę i migdały. Miksujemy, aż powstanie zwarte ciasto. Dzielimy na dwie kule, zawijamy w przezroczystą folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Z ciasta formujemy niewielkie kulki, układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy na złoty kolor, około 20 minut. Jeszcze gorące kulki obtaczamy w pozostałym cukrze pudrze. Kiedy ciastka wystygną, ponownie obtaczamy je w cukrze.

Informacje o Śnieżne kule

  • Odkryj magię oczekiwania na Święta z Milką

    Odkryj magię oczekiwania na Święta z Milką

    24 okienka z unikalnymi czekoladowymi figurkami w środku, specjalnie na każdy dzień przedświątecznego odliczania. Oprócz adwentowego kalendarza w specjalnej, świątecznej edycji pojawią się również czekoladowe figurki (Mikołaj i  Bałwanek), a także Snowballs (czekoladowe śnieżne kule). Dodatkowo

  • Choinka do zjedzenia

    Choinka do zjedzenia

    bardzo proste w wykonaniu i nie znam osoby, która potrafi się im oprzeć. Z podanych składników powinno wyjść około 25 ciasteczek. Śnieżne kule 220 g miękkiego masła, 50 g cukru pudru, 1 żółtko, 350 g mąki pszennej, 120 g mielonych migdałów, cukier puder do posypania Masło ucieramy z