Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Truskawkowa rukola

Autor
A A A
  • Truskawkowa rukola

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Truskawkowa rukola - składniki:
  • 30 g rukoli
  • 75 g truskawek
  • 50 g oscypka
  • 20 g wyłuskanych pistacji
  • 50 ml oliwy aromatyzowanej granatami (lub zwykłej)
Truskawkowa rukola - sposób przygotowania: Rukolę płuczemy, truskawki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Oscypek ocieramy na tarce jarzynówce. Wykładamy na talerz, posypujemy pistacjami i skrapiamy oliwą.

Informacje o Truskawkowa rukola

  • Pieśń o czerwonej sałatce

    Pieśń o czerwonej sałatce

    Truskawkowa rukola 30 g rukoli 75 g truskawek 50 g oscypka 20 g wyłuskanych pistacji 50 ml oliwy aromatyzowanej granatami (lub zwykłej

  • Menu dnia z deserem rabarbarowym

    Menu dnia z deserem rabarbarowym

    Truskawki świetnie smakują nie tylko na słodko.  Dobrze komponują się też w sałatach. Rukolę można zastąpić świeżym, młodym szpinakiem i dodać ulubiony ser. Truskawkowa rukola 30 g rukoli 75 g truskawek 50 g oscypka 20 g wyłuskanych pistacji 50 ml oliwy Rukolę płuczemy, truskawki