Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
Bia³y ser zio³owy
Bia³y ser zio³owy - sk³adniki:
Bia³y ser zio³owy - sposób przygotowania:
Ser obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy w pergamin i wstawiamy na 3 dni do lodówki. Po tym czasie ser jest gotowy. Aby przed³u¿yæ jego trwa³o¶æ, do przypraw dodajemy sól, a po 3 dniach ser k³adziemy na talerzyku z sol± i ustawiamy w s³onecznym miejscu na kolejne 3 dni, przewracaj±c go dwa razy dziennie. Owiniêty w pergamin, w lodówce, zachowa ¶wie¿o¶æ przez 2-3 miesi±ce.
- 1 gomu³ka bia³ego sera
- 1 ³y¿eczka pieprzu
- 1/2 ³y¿eczki mielonego ziela angielskiego
- szczypta cynamonu
- ew. sól
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki