Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Patatas a'la riojana

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Patatas a'la riojana - składniki:
Patatas a'la riojana - sposób przygotowania: Cebulę, paprykę i czosnek siekamy, chorizo kroimy w grube plasterki. Podsmażamy warzywa na oliwie na małym ogniu przez 10 minut (czosnek dodajemy na końcu, żeby się nie przypalił). Dodajemy ziemniaki, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz chorizo (ew. liść laurowy oraz nieco wędzonej papryki do smaku). Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem, aż składniki będą miękkie (jakieś 15 minut). Na talerzu możemy polać danie dobrą oliwą - smakuje jeszcze lepiej! Podajemy z chrupiącym wiejskim chlebem i kieliszkiem młodej riojy.
Gratin ziemniaczane - ziemniaki nadal potrafią nas zaskakiwać