Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Raclette z awokado

Autor
A A A
  • Raclette z awokado

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Raclette z awokado - składniki:
  • 3 średnie pokrojone w plasterki i skropione sokiem z cytryny awokado
  • 20 pokrojonych w kostkę filetów anchois
  • 3 szalotki w talarkach
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 pojemnik rzeżuchy
  • 40 dag pokrojonej w plasterki mozzarelli
  • biały pieprz
Raclette z awokado - sposób przygotowania: Patelenki do raclette wykładamy plasterkami awokado, na nich układamy anchois, kapary, kawałki szalotki i czosnku oraz rzeżuchę. Na wierzchu kładziemy dwa plasterki mozarelli i zapiekamy tak długo, aż ser lekko zbrązowieje. Na koniec posypujemy białym pieprzem.