Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sola na szpinaku pod beszamelem

Autor
A A A
  • Sola na szpinaku pod beszamelem

    Fot. Paweł Kiszkiel / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sola na szpinaku pod beszamelem - składniki:
Sola na szpinaku pod beszamelem - sposób przygotowania: Surowy szpinak myjemy, wrzucamy na 1 min do wrzątku i odcedzamy. Mrożony rozmrażamy i osączamy na sitku. Szpinak przyprawiamy solą, pieprzem gałką i zgniecionym czosnkiem. Układamy na spodzie naczynia do zapiekania, na nim surowe filety, polewamy sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 30 min.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, ricottą i łososiem