Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z sosem mięsnym bez pomidorów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z sosem mięsnym bez pomidorów - składniki:
Spaghetti z sosem mięsnym bez pomidorów - sposób przygotowania: Cebulę, marchewkę i selera obieramy, pietruszkę płuczemy i wszystko drobno siekamy. Czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie na złoty kolor, dodajemy warzywa i smażymy ok. 10 min na średnym ogniu. Wrzucamy posiekane rozmaryn i szałwię, dalej smażymy parę minut. Dodajemy mielone mięso, smażymy na większym ogniu, aż puści całą wodę i zacznie się rumienić. Wrzucamy boczek i smażymy, aż tłuszcz dob-rze się wytopi. Dodajemy liście laurowe, smażymy jeszcze 1-2 min, wlewamy wino i mieszamy, aż wyparuje. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bulion, skórkę cytrynową oraz przyprawy korzenne zawinięte w kawałek gazy. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny, mieszając od czasu do czasu. Wyjmujemy skórkę z cytryny, liście laurowe, przyprawy, wlewamy śmietankę, mieszamy i odstawiamy.