Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Borowiki w cieście piwnym
Borowiki w cieście piwnym - składniki:
Borowiki w cieście piwnym - sposób przygotowania:
Robimy ciasto piwne: żółtka roztrzepujemy z piwem, dodajemy sól i mąkę. Powinniśmy uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy. Borowiki solimy i oprószamy mąką, następnie każdy oddzielnie zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na rozgrzanym tłuszczu w głębokim naczyniu. Gorące grzybki można zawinąć w liście sałaty.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki