Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa pasterska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa pasterska - składniki:
Zupa pasterska - sposób przygotowania: Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku, w którym będziesz gotować zupę, rozpuść łyżkę tłuszczu, najlepiej smalcu, przyrumień drobno pokrojony boczek i cebulę. Wrzuć ziemniaki i duś na małym ogniu 10 minut. Zdejmij z ognia, wsyp słodką paprykę i wlej 2,5 litra wody. Dodaj pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, obrany pomidor i makaron (Węgrzy podsmażają zacierki na łyżeczce smalcu, zanim wrzucą je do zupy). Przypraw vegetą i solą. Gotuj do miękkości. W zupie możesz ugotować kawałek dobrze uwędzonej kiełbasy - będzie jeszcze lepiej smakowała.