Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Aromatyczna zupa ogórkowa z koperkiem
Aromatyczna zupa ogórkowa z koperkiem - składniki:
Aromatyczna zupa ogórkowa z koperkiem - sposób przygotowania:
Czosnek kroimy w plasterki. Przesmażamy przez kilka sekund na oliwie. Dodajemy drobno starte ogórki, listek laurowy, ziele angielskie. Wlewamy bulion. Gdy zupa się zagotuje, dodajemy śmietanę wymieszaną z chrzanem. Znów zagotowujemy. Do miseczek wkładamy ćwiartki jajek, plasterki rzodkiewek. Wlewamy zupę i posypujemy ją koperkiem. Podajemy z pszennymi bułeczkami lub groszkiem ptysiowym.
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 ogórek
- 1 listek laurowy
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 szklanki ciepłego bulionu warzywnego
- 1-2 łyżki tartego chrzanu
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- biały pieprz
- 4 ugotowane na twardo jajka
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego koperku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki