Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa rybna z piwem
Zupa rybna z piwem - składniki:
Zupa rybna z piwem - sposób przygotowania:
Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Dodajemy wywar (zostawiając około pół szklanki), piwo, pieprz, kolendrę, cukier i zagotowujemy. Żółtka mieszamy z pozostawionym wywarem. Trzymając zupę na wolnym ogniu, dodajemy mieszając żółtka, skórkę z cytryny, pokrojonego w kawałki pstrąga. Cały czas mieszamy, aż zupa zgęstnieje (nie wolno jej zagotować, bo się zwarzy). Na koniec wlewamy sok z cytryny. Posypujemy miętą. Podajemy z grzankami.
- 4 żółtka
- 1 mała cebula
- 2 łyżki masła
- 2
- 5 szklanki wywaru warzywnego
- 1 szklanka piwa
- mielony czarny pieprz
- 1/2 łyżeczki nasion kolendry
- szczypta cukru
- sok i skórka otarta z 1/2 cytryny
- 10 dag wędzonego pstrąga
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 4 kromki chleba pokrojone na grzanki i uprażone na patelni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki