Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa rybna z piwem

Autor
A A A
  • Zupa rybna z piwem

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa rybna z piwem - składniki:
Zupa rybna z piwem - sposób przygotowania: Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Dodajemy wywar (zostawiając około pół szklanki), piwo, pieprz, kolendrę, cukier i zagotowujemy. Żółtka mieszamy z pozostawionym wywarem. Trzymając zupę na wolnym ogniu, dodajemy mieszając żółtka, skórkę z cytryny, pokrojonego w kawałki pstrąga. Cały czas mieszamy, aż zupa zgęstnieje (nie wolno jej zagotować, bo się zwarzy). Na koniec wlewamy sok z cytryny. Posypujemy miętą. Podajemy z grzankami.