Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki mięsno-orzechowe
Naleśniki mięsno-orzechowe - składniki:
Naleśniki mięsno-orzechowe - sposób przygotowania:
Wyrabiamy ciasto, mieszając w blenderze mąkę, mleko, cukier i jajka, smażymy naleśniki. Mięso na farsz posypujemy przyprawami, zalewamy połową mleka i bulionu oraz sosem sojowym. Odstawiamy na 15 min. Orzechy mielemy i prażymy. Dodajemy mięso wraz z marynatą, smażymy. Wlewamy resztę mleka i bulionu oraz miód, redukujemy. Nadziewamy naleśniki farszem. Podgrzewamy mleko z miodem i imbirem, polewamy naleśniki gorącym sosem. Dekorujemy uprażonymi pekanami.
- Ciasto naleśnikowe:
- 220 g mąki
- 370 ml mleka
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- Farsz:
- mięso mielone z 4 piersi kurczaka
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 2 łyżeczki cynamonu
- po 1/2 łyżeczki chilli
- świeżego tartego imbiru i mielonych goździków
- sól i pieprz
- 150 ml mleka
- 100 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 400 g orzechów pekan
- 6 łyżek miodu
- Sos:
- 100 ml mleka
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżeczki startego imbiru
Ażurowe naleśniki na słono
Informacje o Naleśniki mięsno-orzechowe
-
Orzechy pekan na słodko
;. Naleśniki mięsno-orzechowe (na 4 porcje) Ciasto naleśnikowe: 220 g mąki, 370 ml mleka, 1 łyżka cukru, 2 jajka Farsz: mięso mielone
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki