Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem - składniki:
Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem - sposób przygotowania: Na rozgrzanej oliwie dusimy posiekaną dymkę, dodajemy pokrojony w kostkę seler, pomidory, starty imbir. Stopniowo uzupełniamy bulionem. Na końcu wlewamy sok jabłkowy. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Szybko zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlewamy do reszty. Makaron gotujemy oddzielnie. W miseczkach rozkładamy makaron (najlepiej penne), zalewamy gorącą zupą, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.