Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem
Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem - składniki:
Lekka zupa pomidorowa z selerem naciowym i imbirem - sposób przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie dusimy posiekaną dymkę, dodajemy pokrojony w kostkę seler, pomidory, starty imbir. Stopniowo uzupełniamy bulionem. Na końcu wlewamy sok jabłkowy. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Szybko zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlewamy do reszty. Makaron gotujemy oddzielnie. W miseczkach rozkładamy makaron (najlepiej penne), zalewamy gorącą zupą, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
- 2 łyżki oliwy
- 2 dymki
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 łyżka startego korzenia imbiru
- 1/2 łyżeczki ziaren białego pieprzu
- 3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1/2 szklanki soku jabłkowego z kartonu
- sól
- szczypta mielonego białego pieprzu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
- 200-250 g pełnoziarnistego lub razowego makaronu
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki