Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tuńczyk z jajkiem

Autor
A A A
  • Tuńczyk z jajkiem

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tuńczyk z jajkiem - składniki:
Tuńczyk z jajkiem - sposób przygotowania: Rybę kroimy na plastry, doprawiamy solą, kuminem i ostrą papryką. Odkładamy na parę godzin. Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry gr. 2 mm. Smażymy na głębokim oleju jak frytki. Papryczki czyścimy z pestek i posypujemy od środka solą. Smażymy, aż zmiękną. Pomidory przecinamy na pół i solimy, a następnie również smażymy. Jajka sadzone i rybę smażymy na osobnych patelniach. Układamy wszystkie składniki warstwami: ryba, ziemniaki, papryczki, pomidory, jajka. Podajemy z sosem pomidorowym.
Faszerowane jaja w skorupkach

Informacje o Tuńczyk z jajkiem

  • Sałatka Nicejska szefa kuchni hotelu Sofitel (restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w Warszawie) - Macieja Majewskiego

    Sałatka Nicejska szefa kuchni hotelu Sofitel (restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w Warszawie) - Macieja Majewskiego

    Przepis na to lekkie danie przywędrował do nas z francuskiej Nicei. Sałatka mimo swej formy jest niezwykle sycąca, a to za sprawą składników takich jak: tuńczyk, avocado, jajka czy bób. Szef kuchni Maciej Majewski podzielił się z nami sekretem, jak skomponować i przygotować

  • O dobrej kuchni wiemy coraz więcej, ale przed nami daleka droga

    O dobrej kuchni wiemy coraz więcej, ale przed nami daleka droga

    przesiadywanie. Pewnie dlatego patrzyłem i patrzę na to z perspektywy tej całej miłości i kultury jedzenia. Za to jestem wdzięczny mojej rodzinie. Ostatnio się dowiedziałem, że pierwszy obiad przygotowałem dla rodziny, kiedy miałem 12 lat. Była sałatka warzywna, pasta z tuńczyka z

  • Kanapka amerykańska

    mokry, soczysty i pełen smaku. Kanapkową instytucją Nowego Jorku są żydowskie delikatesy. Menu obejmuje wariacje z kremowymi pastami - z tuńczyka, kurczaka, jajek, siekanej wątróbki. Pastę zazwyczaj spaja majonez z drobno posiekanymi warzywami: selerem, cebulą, papryką lub z

  • Nie tylko faszerowane - jajka na wielkanocny stół

    Nie tylko faszerowane - jajka na wielkanocny stół

    . Autor: Tomek Woźniak Łatwy przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem Szkockie jajka to świetny pomysł na wielkanocny obiad. Pysznie smakują na przykład z sosem chrzanowym. Składniki: 10 jajek 800 g surowej białej kiełbasy po 1 posiekanym pęczku szczypiorku i natki 1/2 łyżeczki gałki

  • Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    nadziewane tuńczykiem Quiche z tuńczykiem Łatwy przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem Kukurydza sprawdzi się zarówno w sałatce, zupie, jak i daniach kuchni meksykańskiej. Z jej dodatkiem możesz przygotować zarówno małe placuszki (pyszne z wędzoną rybą lub kremowym serkiem), kukurydziany chleb

  • Na targu w Tunisie

    Na targu w Tunisie

    cytryną. Tuńczyk z jajkiem 1 kg tuńczyka Do smaku: sól, kumin, ostra papryka w proszku, 1 kg ziemniaków, olej do smażenia, 6 małych papryczek słodkich i 6 papryczek ostrych, 6 pomidorów, 6 jajek