Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kugel z peklowaną golonką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kugel z peklowaną golonką - składniki:
Kugel z peklowaną golonką - sposób przygotowania: Ziemniaki umyj, obierz i zmiksuj w malakserze przy pomocy ostrzy do szatkowania. Odcedź masę na gazie. Z odcedzonej wody ziemniaczanej odlej 1 szklankę. Mleko zagotuj i zaparz nim masę ziemniaczaną. Cebulę obierz, zmiksuj w malakserze na drobną kostkę i usmaż w misie robota na 3 masła na złoty kolor (użyj końcówki elastycznej). Cebulę wymieszaj z masą ziemniaczaną, surowym jajem, przyprawami oraz mąką. Do małych foremek nałóż masę ziemniaczaną oraz porwane kawałki mięsa golonki. Wierzch masy wyrównaj i nałóż na górę małe kawałki masła. Foremki wstaw do piekarnika o temp 180 st.C na ok. 45 min. Podawaj na gorąco, polewając kwaśną śmietaną