Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kugel z peklowaną golonką
Kugel z peklowaną golonką - składniki:
Kugel z peklowaną golonką - sposób przygotowania:
Ziemniaki umyj, obierz i zmiksuj w malakserze przy pomocy ostrzy do szatkowania. Odcedź masę na gazie. Z odcedzonej wody ziemniaczanej odlej 1 szklankę. Mleko zagotuj i zaparz nim masę ziemniaczaną. Cebulę obierz, zmiksuj w malakserze na drobną kostkę i usmaż w misie robota na 3 masła na złoty kolor (użyj końcówki elastycznej). Cebulę wymieszaj z masą ziemniaczaną, surowym jajem, przyprawami oraz mąką. Do małych foremek nałóż masę ziemniaczaną oraz porwane kawałki mięsa golonki. Wierzch masy wyrównaj i nałóż na górę małe kawałki masła. Foremki wstaw do piekarnika o temp 180 st.C na ok. 45 min. Podawaj na gorąco, polewając kwaśną śmietaną
- 1.5 kg ziemniaków
- 30 dkg cebuli
- 2 dkg mąki pszennej
- 1 jajo
- 300 g peklowanej upieczonej golonki
- 1szkl. mleka
- 1 szkl. śmietany kwaśnej
- 200 g masła
- sól
- pieprz naturalny i ziołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki