Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wschodni barszcz czerwony
Wschodni barszcz czerwony - składniki:
Wschodni barszcz czerwony - sposób przygotowania:
Buraki obieramy, ścieramy na grubej tarce i dodajemy do rosołu. Wlewamy sok z cytryny, zagotowujemy. Do gorącego barszczu wrzucamy goździki, cynamon, anyż, zaatar, kardamon, kolendrę i grzyby. Odstawiamy na noc, aby smaki się przegryzły, potem przecedzamy.
- 1 kg buraków ćwikłowych
- 2 litry rosołu ugotowanego na pęczku włoszczyzny i kawałku kurczaka lub wołowiny z kością
- z listkiem laurowym oraz kilkoma ziarenkami ziela angielskiego
- 1 cytryna
- kilka goździków
- 1 laska cynamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 łyżka przyprawy zaatar (arabska mieszanka tymianku; sumaka i ziarna sezamowego)
- kilka ziarenek kardamonu
- 1 łyżka ziaren kolendry
- mała garść bardzo drobno pokruszonych suszonych grzybów
Informacje o Wschodni barszcz czerwony
-
Z menu detektywa
, pieprzem i garam masala. Mieszamy i formujemy placki. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Komisarz Nemhauser Wschodni barszcz czerwony 1 kg buraków ćwikłowych 2 l rosołu ugotowanego na pęczku włoszczyzny i kawałku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki