Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z dorsza ze szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z dorsza ze szpinakiem - składniki:
Zapiekanka z dorsza ze szpinakiem - sposób przygotowania: Przebieramy i myjemy liście szpinaku, gotujemy 3 minuty. Odcedzamy, siekamy. Rozdrabniamy filety (rybę suszoną należy wcześniej wymoczyć). Mieszamy ze szpinakiem, dodając zgnieciony czosnek, posiekaną pietruszkę, sól i pieprz. Mieszankę wkładamy do kamionkowego naczynia posmarowanego czterema łyżkami oliwy, a resztą tłuszczu polewamy zapiekankę. Na wierzchu układamy liście bobkowe, posypujemy bułką tartą i wkładamy na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia