Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa czosnkowa - L'aigo boulido

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa czosnkowa - L'aigo boulido - składniki:
Zupa czosnkowa - L'aigo boulido - sposób przygotowania: W garnku z posoloną wodą (1,5 l) gotujemy na małym ogniu czosnek przez 15 minut. Dorzucamy szałwię i gotujemy przez następne 10 minut. Dodajemy pieprz do smaku. W miseczce rozbijamy żółtko, mieszamy z oliwą i łączymy z kilkoma łyżkami zupy. Wlewamy do wazy, do której włożyliśmy kromki chleba. Odławiamy czosnek i szałwię i wlewamy resztę zupy do wazy. Doprawiamy do smaku. Na stole stawiamy naczynie z tartym serem, którym każdy dysponuje wedle uznania.