Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Banica z serem
Banica z serem - składniki:
Banica z serem - sposób przygotowania:
Ser kruszymy, dodajemy roztrzepane jajka i jogurt, mieszamy. Na dnie formy do pieczenia kładziemy jeden lub dwa płaty ciasta, skrapiamy oliwą. Na wierzchu rozsmarowujemy masę serowo-jajeczną, przykrywamy płatem ciasta, skrapiamy oliwą i znów smarujemy masą. Czynności te powtarzamy, aż do wykończenia składników. Ostatnią warstwą powinno być ciasto posmarowane oliwą. Pieczemy ok. 20 min, w temperaturze 200°C.
Informacje o Banica z serem
-
Wielki sekret taratora
czosnek, orzechy, ogórka i koperek. Doprawiamy solą, wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Przed podaniem dobrze schładzamy. Banica z serem (dla 4 osób) 40 dag bułgarskiego sera  
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki