Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brownies z solą pomarańczową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brownies z solą pomarańczową - składniki:
Brownies z solą pomarańczową - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Masło z cukrem ucieramy w mikserze na lekką puszystą masę. Kolejno wbijamy jajka ,cały czas miksując. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i dodajemy do masy jajecznej. Wsypujemy mąkę wraz z kakao, na koniec dodajemy pokruszone orzechy włoskie. Przelewamy masę do wyłożonej pergaminem formy o wymiarach 20 x 25 cm. Wypełnioną formą kilka razy uderzamy o blat, aby mieć pewność, że w masie nie pozostały pęcherzyki powietrza. Ciasto pieczemy przez 30 minut na środkowej półce. Po wyjęciu z piekarnika będzie jeszcze stosunkowo miękkie i trochę płynne. Kiedy ostygnie, stanie się zwarte, ale pozostanie wilgotne i lekko ciągnące się w środku. Brownies posypujemy solą pomarańczową (przygotowujemy ją, ucierając w moździerzu sól morską ze skórką pomarańczową).