Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Przekąska z bakłażanów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Przekąska z bakłażanów - składniki:
Przekąska z bakłażanów - sposób przygotowania: Bakłażany kroimy w talarki, obtaczamy w mące i smażymy na oliwie. Odsączamy z tłuszczu. Przygotowujemy sos: drobno posiekany koperek, pietruszkę i czosnek mieszamy z majonezem. Usmażone bakłażany polewamy sosem i dekorujemy grubo pokrojonymi plastrami pomidora.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka

Informacje o Przekąska z bakłażanów

  • Aromatyczne menu dnia z warzywną zapiekanką

    Aromatyczne menu dnia z warzywną zapiekanką

    chrupiącą skórką, którą możesz podawać zarówno jako danie główne, jak i przekąskę. Zamiast bakłażanów, możesz przygotować ją na przykład z cukinią. Gratin z bakłażanów i pomidorów 2 bakłażany 4-6 pomidorów 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 gałązki rozmarynu oliwa extra vergine 2 łyżki bułki tartej 3