Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z pieczonych owoców na ciepło

Autor
A A A
  • Sałatka z pieczonych owoców na ciepło

    Fot. Marcin Klaban

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z pieczonych owoców na ciepło - składniki:
Sałatka z pieczonych owoców na ciepło - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Owoce kroimy na ósemki, wycinając gniazda nasienne (skórkę zostawiamy - dzięki niej owoce się nie rozpadną). Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy cebulę pokrojoną w słupki, tymianek, skrapiamy oliwą, doprawiamy musztardą, solą i pieprzem. Mieszamy, aby owoce pokryły się oliwą i musztardą. Zapiekamy 20-25 minut, aż puszczą sok i zmiękną. Sałatkę podajemy posypaną pokruszonym kozim serem.