Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sum po królewsku z maślakami
Sum po królewsku z maślakami - składniki:
Sum po królewsku z maślakami - sposób przygotowania:
Suma moczymy w oleju, solimy i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Czosnek siekamy, kładziemy na rozgrzaną patelnię i wlewamy olej. Kiedy czosnek zacznie się smażyć, dodajemy posiekaną cebulę, a zaraz potem obrane maślaki. Grzybów nie kroimy, oddzielamy jedynie kapelusze od nóżek. Wsypujemy mąkę, mieszamy przez 2 min, wlewamy śmietanę. Gotujemy na małym ogniu, aż sos stanie się aksamitny. Na drugiej patelni smażymy suma. Nie używamy tłuszczu - wystarczy olej, którym ryba nasiąkła podczas marynowania. Po odwróceniu suma na drugą stronę, zalewamy go grzybowym sosem. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie oregano. Podajemy z kluseczkami, pieczonymi ziemniakami lub knedlem.
Informacje o Sum po królewsku z maślakami
-
Aborygeni znad Wisły
potraw, których przepisy podajemy poniżej. Pochodzą z gruczeńskich warsztatów. Sum po królewsku z maślakami 1 kg filetu z suma olej tłoczony na zimno  
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki