Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyk z langusty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyk z langusty - składniki:
  • 2 opakowania mrożonych kawałków ogona langusty
  • 2 łyżeczki delikatnej musztardy
  • 2 cytryny
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 pęczek bazylii
  • 1/2 mango
  • 1/2 opuncji
Szaszłyk z langusty - sposób przygotowania: Langustę rozmrażamy przez noc w lodówce. Z musztardy, soku z cytryny, pieprzu i drobno posiekanej bazylii przygotowujemy marynatę. Obtaczamy w niej ogony i szczelnie przykryte zostawiamy na 2-3 godziny w lodówce. Owoce obieramy, kroimy na kawałki i na przemian z ogonami nadziewamy na szpadki. Pieczemy około 15 minut na rozgrzanym grillu.