Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Węgorz w czosnkowej bułeczce
Węgorz w czosnkowej bułeczce - składniki:
Węgorz w czosnkowej bułeczce - sposób przygotowania:
Czosnek obieramy, siekamy i wkładamy do rondelka ze stopionym masłem. Trzymamy na ogniu, dopóki czosnek się lekko nie zezłoci. Masło z czosnkiem natychmiast przelewamy na półmisek (czosnek trzymany zbyt długo w gorącym tłuszczu staje się gorzki). Bagietki kroimy na 3 części, a potem każdą część jeszcze w poprzek. Miękką stroną maczamy je w czosnkowym maśle. W środek wkładamy 2 liście sałaty, a pomiędzy nie pokrojonego w plastry węgorza. Bułkę składamy, owijamy papierem i zabieramy ze sobą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki