Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Węgorz w czosnkowej bułeczce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Węgorz w czosnkowej bułeczce - składniki:
Węgorz w czosnkowej bułeczce - sposób przygotowania: Czosnek obieramy, siekamy i wkładamy do rondelka ze stopionym masłem. Trzymamy na ogniu, dopóki czosnek się lekko nie zezłoci. Masło z czosnkiem natychmiast przelewamy na półmisek (czosnek trzymany zbyt długo w gorącym tłuszczu staje się gorzki). Bagietki kroimy na 3 części, a potem każdą część jeszcze w poprzek. Miękką stroną maczamy je w czosnkowym maśle. W środek wkładamy 2 liście sałaty, a pomiędzy nie  pokrojonego w plastry węgorza. Bułkę składamy, owijamy papierem i zabieramy ze sobą.