Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką - składniki:
Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką - sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie rozcieramy z pietruszką. Dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, posiekaną natkę, sól i pieprz. Zagniatamy ciasto, dodając 1-2 łyżki wody. Formujemy wałki o średnicy ok. 3 cm. Kroimy na 'kiełbaski' o długości ok. 10 cm. Każdą panierujemy w bułce wymieszanej z pozostałą mąką ziemniaczaną. Smażymy w głębokim tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy na półmisku, z plasterkami pomidorów.