Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką
Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką - składniki:
Ziemniaczane 'kiełbaski' z pietruszką - sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie rozcieramy z pietruszką. Dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, posiekaną natkę, sól i pieprz. Zagniatamy ciasto, dodając 1-2 łyżki wody. Formujemy wałki o średnicy ok. 3 cm. Kroimy na 'kiełbaski' o długości ok. 10 cm. Każdą panierujemy w bułce wymieszanej z pozostałą mąką ziemniaczaną. Smażymy w głębokim tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy na półmisku, z plasterkami pomidorów.
- 40 dag ugotowanych młodych ziemniaków
- 4 ugotowane pietruszki
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 pęczek natki
- sól
- pieprz
- 5-6 łyżek bułki tartej
- olej do smażenia
- kilka pomidorów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki