Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka po panagiursku

Autor
A A A
  • Jajka po panagiursku

    Fot. Shutterstock

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jajka po panagiursku - składniki:
Jajka po panagiursku - sposób przygotowania: Mieszamy jogurt z czosnkiem oraz solą i nakładamy na talerze lub miseczki, w których podamy jajka. W rondelku rozpuszczamy masło. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu. Wbijamy pojedynczo jajka do filiżanki, tak aby żółtko się nie rozlało, ostrożnie przelewamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty. Delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na jogurcie. Każdą porcję polewamy masłem i posypujemy papryką.
Jajka faszerowane guacamole

Informacje o Jajka po panagiursku

  • Wielki sekret taratora

    Wielki sekret taratora

    treściwej - boczku, oraz rewelacyjnej, pieczonej papryki podanej na aromatycznym pomidorowym purée. Niezwykle ciekawym kulinarnym doznaniem było wypróbowane w miejscowości Panagiuriszte danie o intrygującej nazwie jajka po panagiursku. Jajka wbija się na wrzątek z octem (tak jak w przypadku jajek w