Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mięsne kulki z winogronami

Autor
A A A
  • Mięsne kulki z winogronami

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mięsne kulki z winogronami - składniki:
Mięsne kulki z winogronami - sposób przygotowania: Listki rozmarynu i szałwii drobno siekamy z ząbkiem czosnku. Dodajemy do wieprzowiny razem z nasionami kopru i bułką tartą. Starannie wyrabiamy na gładką masę, dosmaczając solą i świeżo zmielonym pieprzem. Winogrona myjemy i oddzielamy od gałązek. Pojedyncze winogrona obtaczamy w mięsie, pozostawiając 'okienko', przez które będzie widać kawałek owocu. Smażymy na oleju na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu i układamy w malowniczy stosik.