Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mięsne kulki z winogronami
Mięsne kulki z winogronami - składniki:
Mięsne kulki z winogronami - sposób przygotowania:
Listki rozmarynu i szałwii drobno siekamy z ząbkiem czosnku. Dodajemy do wieprzowiny razem z nasionami kopru i bułką tartą. Starannie wyrabiamy na gładką masę, dosmaczając solą i świeżo zmielonym pieprzem. Winogrona myjemy i oddzielamy od gałązek. Pojedyncze winogrona obtaczamy w mięsie, pozostawiając 'okienko', przez które będzie widać kawałek owocu. Smażymy na oleju na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu i układamy w malowniczy stosik.
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 gałązki szałwii
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
- 100 g bułki tartej
- 350 g białych winogron
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki