Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cielęcina w miodzie
Cielęcina w miodzie - składniki:
Cielęcina w miodzie - sposób przygotowania:
Mięso nacieramy przyprawami i szpikujemy czosnkiem. Dno brytfanny wykładamy plasterkami cebuli, skrapiamy olejem (masłem), układamy mięso. Pieczemy 30 min bez przykrycia w 220°C. Podlewamy miodem, przykrywamy i pieczemy jeszcze 1,5 godz. w 150°C.
Informacje o Cielęcina w miodzie
-
Z ochotą na drugi łyk
części wody Roztwór wody i miodu poddaje się fermentacji przez 6-8 tygodni. Następnie miód leżakuje od roku do kilku lat - wtedy rozwija się jego bukiet. W miodach owocowych wodę zastępuje się sokiem owocowym Cielęcina w miodzie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki