Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paluszki z kurczaka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paluszki z kurczaka - składniki:
Paluszki z kurczaka - sposób przygotowania: Piersi rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 1 cm i kroimy w paski szerokości 1,5 cm. Solimy, pieprzymy i smarujemy z obu stron masłem. Obtaczamy w płatkach kukurydzianych, lekko dociskając, żeby przywarły do mięsa. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i pieczemy ok. 15 min. Podajemy z sosem miodowo-musztardowym i domowym keczupem.

Informacje o Paluszki z kurczaka

  • Zawsze w sosie - karnawał z nowościami Dawtony

    Zawsze w sosie - karnawał z nowościami Dawtony

    każdym towarzystwie. W Sosie Curry pomidorowa baza wzbogacona została mieszanką ziół kuchni azjatyckiej. Kurkuma, kolendra, imbir, chili czy kardamon - to tylko kilka przypraw wchodzących w skład curry. Orientalna nuta sosu skomponuje się na przykład z paluszkami z kurczaka lub pokrojonymi w słupki