Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Paluszki z kurczaka
Paluszki z kurczaka - składniki:
Paluszki z kurczaka - sposób przygotowania:
Piersi rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 1 cm i kroimy w paski szerokości 1,5 cm. Solimy, pieprzymy i smarujemy z obu stron masłem. Obtaczamy w płatkach kukurydzianych, lekko dociskając, żeby przywarły do mięsa. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i pieczemy ok. 15 min. Podajemy z sosem miodowo-musztardowym i domowym keczupem.
- 4 duże piersi kurczaka
- kostka masła
- sól
- pieprz do smaku
- torba grubo pokruszonych płatków kukurydzianych
Informacje o Paluszki z kurczaka
-
Zawsze w sosie - karnawał z nowościami Dawtony
każdym towarzystwie. W Sosie Curry pomidorowa baza wzbogacona została mieszanką ziół kuchni azjatyckiej. Kurkuma, kolendra, imbir, chili czy kardamon - to tylko kilka przypraw wchodzących w skład curry. Orientalna nuta sosu skomponuje się na przykład z paluszkami z kurczaka lub pokrojonymi w słupki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki