Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zakąska po turecku
Zakąska po turecku - składniki:
Zakąska po turecku - sposób przygotowania:
Papryki osuszamy w ręczniku papierowym i kroimy wzdłuż na pasy. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Kapary odsączamy z zalewy, płuczemy i osuszamy w ręczniku papierowym. Fileciki anchois wyjmujemy z oleju, również osuszamy i wraz z kaparami dodajemy do papryki. Odstawiamy na godzinę, by smaki się 'przegryzły', ale nie do lodówki. Serek dzielimy sprawiedliwie między cztery talerze, obok serka układamy paprykową sałatkę. Ozdabiamy kilkoma zielonymi oliwkami - ładniej wygląda i lepiej smakuje, jeśli nie są wypestkowane. Podajemy z płaskim tureckim chlebkiem albo z chrupiącą bagietką, doskonałą do wybierania sosu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki