Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z wątroby
Zupa z wątroby - składniki:
Zupa z wątroby - sposób przygotowania:
Do wrzącej wody wkładamy obraną włoszczyznę i gotujemy z niej wywar. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na 1 łyżce tłuszczu, dodajemy obraną z błon, opłukaną i pokrojoną w małe kawałki wątrobę, wlewamy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem 7 min. Mięso studzimy, mielemy w maszynce, dodajemy do przecedzonego wywaru. Zupę zaprawiamy zasmażką sporządzoną z mąki i pozostałego tłuszczu, rozprowadzoną niewielką ilością wywaru. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy z grzankami z bułki lub chleba, posypaną posiekanym koperkiem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki