Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paprykarz jagnięcy

Autor
A A A
  • Paprykarz jagnięcy

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paprykarz jagnięcy - składniki:
Paprykarz jagnięcy - sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy do tadżinu (albo po prostu do rondla). Zalewamy wodą i dusimy przez półtorej godziny. Gdy woda odparuje, serwujemy z pokrojoną cytryną.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka

Informacje o Paprykarz jagnięcy

  • Na targu w Tunisie

    Na targu w Tunisie

    . Paprykarz jagnięcy 1 kg różnych kawałków jagnięciny, 1 łyżka ostrej papryczki w proszku, sól, pieprz oraz szafran do smaku, 3 szklanki wody, 1 cytryna Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy do tadżinu (albo po prostu do