Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Paprykarz jagnięcy
Paprykarz jagnięcy - składniki:
Paprykarz jagnięcy - sposób przygotowania:
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy do tadżinu (albo po prostu do rondla). Zalewamy wodą i dusimy przez półtorej godziny. Gdy woda odparuje, serwujemy z pokrojoną cytryną.
- 1 kg różnych kawałków jagnięciny
- 1 łyżka ostrej papryczki w proszku
- sól
- pieprz oraz szafran do smaku
- 3 szklanki wody
- 1 cytryna
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka
Informacje o Paprykarz jagnięcy
-
Na targu w Tunisie
. Paprykarz jagnięcy 1 kg różnych kawałków jagnięciny, 1 łyżka ostrej papryczki w proszku, sól, pieprz oraz szafran do smaku, 3 szklanki wody, 1 cytryna Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy do tadżinu (albo po prostu do
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki