Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jabłka pieczone nadziewane

Autor
A A A
  • Jabłka pieczone nadziewane

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jabłka pieczone nadziewane - składniki:
Jabłka pieczone nadziewane - sposób przygotowania: Skrawamy wierzch każdego jabłka i wydrążamy gniazda nasienne. Środki jabłek posypujemy cynamonem i skrapiamy sokiem z cytryny. Marcepan rozrabiamy z alkoholem i śmietaną, łączymy z bakaliami. Jabłka wypełniamy porcją nadzienia i przykrywamy odkrojoną częścią owocu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w 160-170°C, aż będą miękkie.