Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka włoska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka włoska - składniki:
  • 30 dag drobnej białej fasolki
  • 4 łodygi naciowego selera
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g koziego sera
  • 2 świeże pomidory
  • 2 suszone pomidory z zalewy
  • 3 suszone śliwki
  • sól
  • pieprz
  • po 1/2 łyżeczki suszonego majeranku i oregano
  • Sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oliwnej zalewy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
Sałatka włoska - sposób przygotowania: Fasolę płuczemy, zalewamy czystą wodą, a następnego dnia gotujemy z dodatkiem soli do miękkości. Seler i cebulę kroimy w talarki, ser w kostkę, świeże pomidory w ósemki, śliwki i suszone pomidory w cienkie paseczki. Dodajemy ostudzoną fasolkę i zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Z podanych składników robimy sos i polewamy nim sałatkę.

Informacje o Sałatka włoska

  • 3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

    3 przepisy na błyskawiczne i pożywne sałatki

    firmy Konspol 150 g rukoli Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy, szynkę podhalańską NATURA firmy Konspol kroimy w kosteczkę. Ugotowane ziemniaki kroimy w duże kostki, a jajka w księżyce. Dodajemy starty parmezan. Sałatka włoska Składniki: 200