Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Batoniki orzechowo-czekoladowe
Batoniki orzechowo-czekoladowe - składniki:
Batoniki orzechowo-czekoladowe - sposób przygotowania:
Masło i czekoladę powoli roztapiamy w rondelku, studzimy. Ubijamy białka, dodając sól. Gdy powstanie sztywna piana, wsypujemy cukier i ubijamy jeszcze 2-3 minuty. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek, orzechy. Na przemian dodajemy masę czekoladową i pianę, delikatnie mieszając. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. Rozwałkowujemy, wycina-my kwadraty o grubości 1,5 cm i boku 6 cm. Pieczemy 20 minut w 180°C. Robimy polewę z czekolady, masła, wody, podgrzewając je w rondelku. Ostudzone kwadraty polewamy strużkami zastygającej czekolady.
Informacje o Batoniki orzechowo-czekoladowe
-
Ważny projekt? Terminy gonią? Zjedz smacznie i wygodnie, nie wstając od komputera
do lodówki, aż stężeje. Pokrój na małe batony i pozawijaj je w paski papieru - będziesz mógł je trzymać bez brudzenia sobie rąk. Zobacz także figowe batoniki muesli bez cukru Batoniki orzechowo-czekoladowe Zbożowe miseczki, czyli cycuszki Prozerpiny. Śniadanie godne bogów Nie myśl, że
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki