Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kanapki BLT z jajkiem
Kanapki BLT z jajkiem - składniki:
Kanapki BLT z jajkiem - sposób przygotowania:
Chleb opiekamy w tosterze. Smażymy jajka sadzone z dwóch stron. Boczek podsmażamy przez kilka minut na chrupko. Każdą kromkę smarujemy musztardą i majonezem (lub obkładamy piklami). Na to kładziemy jajko sadzone, boczek, liść umytej i osuszonej sałaty, żółty ser oraz plasterek pomidora. Przykrywamy drugim tostem, lekko przyciskamy i kroimy po przekątnej na pół. Najlepiej smakują na ciepło. BLT to skrót od ang. bacon, lettuce, tomato (bekon, sałata, pomidor). Moja wersja nieco różni się od klasycznej - przyrządziłem kanapkę z dwustronnie obsmażonym jajkiem.
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki